Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Skjoldungen : en moderne vikingesejlads langs Grønlands vestkyst


Beskrivelse


Beretningen om otte danskeres togt fra det sydlige Grønland til Nuuk i et rekonstrueret vikingeskib i sommeren 2016. Om faren der lurer i form af vejrforhold, isbjerge og isbjørne, om sammenholdet i båden og om det moderne Grønland og dets historie.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2017

af

af

Rikke Bruun

d. 27. okt. 2017

Grønland, et vikingeskib, 850 km og 5 uger; det er rammerne for det togt, som 8 danskere gennemførte i sommeren 2016, da de sejlede fra Sydgrønland til Nuuk. For læsere af rejseberetninger og/eller med interesse i vikingetidens Grønland.

Efter flere års planlægning forlod det rekonstruerede vikingeskib "Skjoldungen" i juli 2016 den sydgrønlandske by Nanortalik for at begynde sin sejlads i vikingernes kølvand, for at opleve Grønland som Erik den Røde gjorde, da han kom til Grønland for 1000 år siden. "Skjoldungen" er mere eller mindre en stor jolle med sejl - uden kahyt eller andre muligheder for finde læ for blæsten og regnen, og de 8 besætningsmedlemmer var i høj grad overladt til vejrets luner på den lange færd. Det var ikke kun sejladsen for sejl og årer der blev udfordrende på turen; også besætningsmedlemmernes sammenhold blev sat på prøve, mens skibet sejlede fra bygd til bygd.

En spændende beretning om de udfordringer, Skjoldungens besætning mødte i de grønlandske farvande, hvor de både oplevede vikingetidens historie i Grønland og mødte nutidens Grønland og grønlænderne.

På vikingetogt med HavhingstenFem vikingeskibe fra Roskilde Fjord er en rejsebeskrivelse om turen fra Roskilde til Dublin med det rekonstruerede vikingeskib. Man kan læse mere om "Skuldelev 6", som er den fiskerbåd, som Skjoldungen er rekonstrueret efter i Fem vikingeskibe fra Roskilde Fjord, 1969På vikingetogt med Havhingsten er en rejsebeskrivelse om turen fra Roskilde til Dublin med det rekonstruerede vikingeskib. Man kan læse mere om "Skuldelev 6", som er den fiskerbåd, som Skjoldungen er rekonstrueret efter i , 1969.