Bøger / faglitteratur

Skønhedens befrielse : forslag til en økologisk æstetik


Beskrivelse


Som kunstner med en holistisk verdensopfattelse beskriver forfatteren hvordan menneskets civilisation er årsag til det globale økologiske sammenbrud. Historien skal vendes så mennesket igen kan leve i overensstemmelse med naturen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. okt. 2008

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 7. okt. 2008

Bogen er skrevet for økologisk og æstetisk interesserede.

Forfatteren er billedkunstner og bekender sig til en holistisk verdensopfattelse. Dette er hans udgangspunkt for at opfatte og beskrive menneskets civilisation som ophav til det globale økologiske sammenbrud, men mere set som mentalt problem med at bringe menneskets kultur i overensstemmelse med naturen i videste forstand. Dvs. i kontakt med hvad han kalder for universelle formdannende kræfter. Hans personlige indfaldsvinkel er kunstnerens evne til at fornemme, at det som er grimt også er sygt. Hvorfor han fokuserer på de æstetiske ødelæggelser af naturen. Hvad enten det gælder kunst, religion, videnskab, biologi eller teknologi, og fra menneskets oprindelse og frem til for et par århundreder tilbage. Indtil da levede mennesket et godt, rigt og frit liv og i overenstemmelse med naturen i modsætning til nutiden. Det er forfatterens løsningsforslag at vende historien. Sprogligt er bogen let forståelig, noget klichefyldt og stilen essayistisk og docerende.

Bøger om emnet er stigende. Bogen gentager mange af holdningerne fra Gaia-teorien og andre. Bogen adskiller sig ved at turde forsøge med en kunstnerisk og æstetisk personlig indfaldsvinkel.

Personlig redegørelse for klodens økologiske tilstand og hvad vi skal gøre for at redde den.Informationer og udgaver