Skolens ledere, vejledere og skoleforvaltningernes konsulenter og chefer får her en særdeles relevant bog, der sætter fokus på hvordan data bruges konstruktivt til gavn for elevernes læring.
Skolereformen satte øget fokus på elevernes læring. Det er derfor blevet nødvendigt at blive afklaret på hvordan data implementeres i skolens praksis. Bogens formål er at præsentere en grundforståelse af, hvor interessen for data kommer fra, hvad data er og hvordan man som leder kan arbejde med at anvende data til udvikling af praksis som styrker elevernes læringsudbytte. Bogen indeholder bud på forskellige problemstillinger som fx hvordan kan data bruges effektfuldt? - hvilke forskellige dataformer er der? - hvordan omsætter man data til pædagogisk praksis på en skole? - hvad siger den internationale forskning om skoleledelse og data.
En rigtig god og nyttig bog, der er meget kærkommen i den aktuelle skolesituation, der er præget af meget store mængder data. Bogen er bygget meget overskuelig op, bl.a. ved at hvert kapitel afsluttes med en sammenfatning og med en række refleksionsspørgsmål. Bogen er velskrevet, og kan læses i sin helhed eller det enkelte kapitel kan danne grundlag for læsning og diskussion. Bogen vil uden tvivl få mange læsere.
Kan sammenstilles med Datainformeret ledelse der ligeledes forholder sig til ledelsens udfordringer omkring de store datamængder.