Bøger / faglitteratur / øvelser

Skriv dit liv : sådan håndterer du problemer og traumer med ekspressiv skriving


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. apr. 2015

af

af

Jette Landberg

d. 13. apr. 2015

Praktisk guide til ekspressiv skrivning af metodens grundlægger James W. Pennebaker. For alle der har brug for at arbejde sig ud af traumer og også for alle andre, der vil lære sig selv bedre at kende.

Dagbogsskrivning er oppe i tiden bl.a. med DR3's program "Kære dagbog". Her får vi bogen om, hvordan man kan bruge skrivning til at arbejde med sig selv. Efter den grundlæggende teori følger grundig vejledning i, hvordan og med hvilket formål man kan bruge dagbogsskrivningen. Vi får en række grundlæggende teknikker og forskellige skrivemetoder, man kan eksperimentere med. Bogens tredje del er et 6-ugers praktisk forløb, et program som er udviklet af medforfatteren John Evans, der er kliniker og sundhedscoach. Pennebaker er forsker i ekspressiv skrivning og har grundlagt metoden. Bogen udkom første gang i USA i 2004, dette er den første udgave på dansk, og den er stærkt revideret og udvidet.

Bogen må absolut betragtes som en grundbog i ekspressiv skrivning, da den er skrevet af selve grundlæggeren. Samtidig er den let at bruge og har et helt konkret program.

Der er ikke kommet ret meget om emnet, en enkelt dansk bog indenfor de sidste 15 år er Skriveterapi af Anette Aggerbeck. Pennebakers bog er grundlæggende og har de nyeste metoder og forskning med.