Bøger / faglitteratur / vejledninger

Skriv så de reagerer : 7 lektioner på 7 dage


Beskrivelse


Gode råd om de tekster som man læser og skriver på jobbet og redskaber til at skrive bedre jobtekster med fokus på formen, sproget og virkemidlerne.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. aug. 2010

af

af

Kent Skov

d. 27. aug. 2010

Praktiske og let forståelige anvisninger på en mere dynamisk skriveproces. Er opbygget som lektioner og derfor både velegnet til egenbrug for de mange, der skriver som en del af deres job. Også egnet til hold i offentlige og private virksomheder og uddannelsesbrug.

Bogen handler om de tekster, som mange arbejder professionelt med hver dag, hvor det handler om at nå målgrupper og marked så godt som muligt i øjenhøjde og ud fra modtagerens interesser og behov både mht. sprog, form og virkemidler. Bogen er opbygget som en sproglig værktøjskasse med 7 praktisk orienterede kapitler eller lektioner med hvert sit tema. Det er fx "Hav én klar rød tråd og bryd teksten op", "Brug afsnittene og sætningerne" og "Giv læserne guldkorn undervejs". Intentionen er, at læseren kun skal læse et kapitel dagligt og derefter læse hele bogen og derefter igen tjekke om det sætter sig i sproget. Bogen docerer ikke en bestemt måde at skrive på, men præsenterer kort nogle metoder. Det vigtigste er at ramme den specifikke målgruppe eller finde en passende middelvej, når man skriver til en differentieret gruppe. Skjoldborg er cand.phil. i dansk og har en kommunikationsvirksomhed.

Skjoldborg har også skrevet bogen Flowskrivning, der handler om at finde skriveglæden og tilegne sig en effektiv skriveproces.

Praktisk orienteret, lettilgængelig sproglig værkstøjkasse. En brugsbog til de mange der skriver, om at målrette sin skriftlige kommunikation i forhold til de rette målgrupper.


Danske kommuner

Årg. 41, nr. 34 (2010)

af

af

Berit Ellehammer-Ronthov

Årg. 41, nr. 34 (2010)


Læsepædagogen

Årg. 58, nr. 5 (2010)

af

af

Torben Pøhler

Årg. 58, nr. 5 (2010)