Familiehistorie fra Finland om mor Má og hendes to sønner Hieu og lillebroren, der observerer og forsøger at forstå sig selv og sin familie. En poetisk og melankolsk roman, som kan læses af alle romanlæsere.
En lille vietnamesisk familie slår sig ned i det kolde Finland. Storbror Hieu er fascineret af de finske piger og vil gerne have en kæreste. Mor Má holder fast i den vietnamesiske identitet. Samtidig har hun øjnene åbne for en god forretning og de tilhørende penge, til at supplere arbejdet på vaskeriet med. Udlejning af vietnamesiske film og plukning af bær i skoven er to gode indtægtskilder. Tæt på den til tider sårbare familie er også veninden Lan Pham og moster Tei Tei. I skyggen af dem alle beretter lillebroren om det hele. Det er finsk-svenske Quynh Trans romandebut.
Bogen står stærkt på grund af sit sansemættede og meget fine sprog. Et sprog som hovedpersonen benytter til at forstå sin omverden med. Men det er også et sprog, som er med til at lægge en afstand til de beskrevne omgivelser. Der veksles mellem en konkret handling og masser af indtryk og betragtninger. Det er en anderledes familiehistorie, hvor der på overfladen ikke er de helt store dramaer. Men den opmærksomme læser vil finde mange temaer og nuancer. Spændende debutbog.
Quynh Tran har sin helt egen stil og måde at fortælle en historie på. Den melankolske tone og sansende registreringer fra et barn kan dog minde lidt om Vidunderbarn af Roy Jacobsen.