Bøger / faglitteratur / øvelser

Slip din stress nu! : med øvelser og træning efter Sedona metoden


Beskrivelse


Forskellige metoder til behandling af stress, bl.a. Sedona metoden, som handler om at give slip på negative følelser. Samt præsentation af øvelsesskemaer og et billedlotteri til udvikling af følelsesmæssig intelligens.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2009

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 4. maj 2009

Bogen er skrevet til stressramte som selvhjælpsbog. Jeg vil tro, man ikke som akut stressramt vil være i stand til at læse og kapere stoffet, som visse steder er ret komprimeret og svært kapabelt. Bogen vil kunne læses af behandlere, som kan hente inspiration her, og af stressramte, der har fået så meget styr på deres situation, at der er overskud til at koncentrere og fordybe sig.

Forfatteren har arbejdet med klientbehandling igennem 20 år og har udviklet sine metoder ved at integrere flere forskellige behandlingsformer. Bl.a. benytter han sig en del af kraniosakralterapi. Derudover en metode, som er ukendt for mig: sedonametoden, som man her får indblik i via nogle cases. Den handler om at give slip på negative følelser. Endelig præsenteres nogle øvelsesskemaer og et billedlotteri til udvikling af følelsesmæssig intelligens. Der gives en del information om nervesystemets funktion samt, hvordan det reagerer på stress. Bogen er inspirerende, men kan næppe bruges alene uden vejledning fra en terapeut.

Blandt stressbøger ligger den i selvhjælpsafdelingen. Dog finder jeg den ikke så overskuelig og bredt anvendelig som fx Aldrig mere stress og Stress : sådan kommer du videre, 2008. Men bogen tilbyder en anderledes tilgang med sine øvelsesskemaer og billedlotteriet, som kan hentes via nettet.

Bogen er ment som selvhjælpsbog til stressramte. Jeg synes, den fungerer bedst som informations- og inspirationsbog til afklaring af, om man vil opsøge en terapeut, der anvender disse metoder.