Bøger / faglitteratur / opskrifter

Slip slikket : du behøver ikke at kæmpe


Beskrivelse


De to forfattere dissekerer en lang række slik- og kageprodukter i alle deres mere eller mindre ulækre grundingredienser for at ende med at give opskrifter på sundere slik/desserter.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. sep. 2012

af

af

Christine Christensen

d. 28. sep. 2012

En guide til dem, der ønsker at omlægge deres kost og droppe deres sukkerafhængighed og dårlige spisevaner.

Bogen indledes med forfatternes personlige historier og erfaringer. Cadogan har bl.a. udgivet Køkkenrevolution på høje hæle, og det er hans viden om blodsukker, ernæring og ikke mindst sukkerafhængighed, der kombineres med Rasmussens praktiske erfaring med trøstespisning og deraf følgende overvægt. Derefter følger et afsnit om, hvilke ingredienser danskernes yndlingsslik i virkeligheden består af og en 14 dages meget kortfattet detox-kur. Til sidst er der en række opskrifter på sundt slik, is, desserter, kager, drikke og snacks. De fleste opskrifter har køkkentips og sundhedsfif tilknyttet. Størstedelen af opskrifterne er lette, mens nogle kræver både forberedelsestid og en del ingredienser, der ikke kan fås i ethvert supermarked. Bogen er lettilgængelig med et friskt samtalepræget sprog og et indbydende layout.

Der er kommet flere bøger om sukkerafhængighed bl.a. Charlotte Hartvigs Knæk sukkertrangen, der minder en del om denne.

Gode lavpraktiske råd til, hvordan man kan erstatte slik og sukker med sundere alternativer. Forfatternes hovedpointe er ikke, at man helt skal undvære søde sager, men at man skal udvælge sine godter med omhu og udfra en kvalitetsmæssig betragtning. Man skal føle efter, om det er noget man har lyst til at byde sin krop, som forfatterne siger "er det her kærlighed til mig?".


Træn

Nr. 7 (2014)

af

af

bhh

Nr. 7 (2014)