Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Slotssøens hemmelighed : et rigtigt juleeventyr i 24 afsnit


Beskrivelse


Søskendeparret Christoffer og Sofie på 12 og 10 redder julen for deres familie på Frederiksborg slot, da de opklarer mysteriet med æbleskivepanden og det stjålne guldhorn.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. dec. 2011

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 7. dec. 2011

Denne lille julekalenderhistorie i 24 afsnit har været bragt i Frederiksborg Amtsavis i år, og henvender sig nok primært til lokalkendte voksne og børn fra 10, hvis de skal læse den selv. Oplæsning kan finde sted fra 6 år. Forsidens uskarpe og rodede foto af en julepyntet mølle med folkemængde gør ikke meget for formidlingen.

Forfatteren er gymnasielærer og forfatter til flere historiske fagbøger for børn om emner som hekseforfølgelser og Tutankhamon foruden romanen Den halshuggede jomfru, 2011. Denne lille julehistorie foregår på og omkring Frederiksborg Slot og handler om to børn, hvis mor er inspektør på slottet. Men hun er i krise, for der sker mystiske ting omkring hende, en mandlig kollega er ude efter hendes stilling, manden er på Grønland, og da hun så oven i købet mistænkes for tyveri af guldhornet, må de to børn tage affære og opklare sagen. Det foregår i hastigt tempo blandet med lokale og historiske fakta, og juletemaet nedtonet, indtil hele familien kan forenes over juleanden. Bogen er præget af rappe replikskifter og med historiske fakta og anekdoter. Handlingen er tynd. Illustrationerne består af kedelige farvefotos, som ikke fortæller med på handlingen.

Blandt mange andre har den niveau og krimidelen til fælles med Kanel, klejner og julekaos af Nick Clausen 11/45.

Et tyndt krimiplot med en kalenderhistorie som ramme med lokalhistoriske fakta og anekdoter, som gør, at bogen primært vil have lokal interesse.