Bøger / faglitteratur

Slut fred med dit hjerte og helbred dig selv : dit helbred er i dine hænder


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. feb. 2014

af

af

Katja Larsen

d. 18. feb. 2014

Bogen Slut fred med dit hjerte er skrevet til hjertepatienter og andre der ønsker at undgå at blive hjertepatient.

Forfatteren Andreas Moritz døde i 2012, han var en af verdens førende inden for alternativ medicinsk forskning og rådgivning. Slut fred med dit hjerte er, ligesom hans andre bøger, et opgør med den ortodokse og konventionelle medicin. Der er gode råd til hvordan sund kost, dvs minimalt indtag af animalsk protein, og en positiv livsanskuelse kan styrke organismen og derved undgå at man ender som hjertepatient. Læge Carsten Vagn-Hansen har skrevet et godt forord der påpeger styrker og svagheder ved bogen; dog flest styrker.

Der findes ikke meget andet nyere litteratur for hjertepatienter og meget af litteraturen er mere konventionel end nærværende bog. Et eksempel på anden relevant litteratur er Fortællinger fra hjertet fra 2009, hvor hjertepatienter fortæller om kampen for at opretholde den nødvendige livsstilsændring, som fx rygestop.

Bogen Slut fred med dit hjerte er en fin bog med en alternativ tilgang til det at være hjertepatient og hvad man selv kan gøre for ikke at ende som hjertepatient. Der gøres op med den vestlige medicin og der er fokus på kost og positiv livsanskuelse.