Bøger / faglitteratur til børn / håndbøger

Små dyr i skoven


Beskrivelse


Om ca. 800 lavere dyrearter bl.a. insekter, snegle, orme, mider og edderkopper. Deres liv og samspil mellem dem og planter. Med register og ca. 900 farvetegninger.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. apr. 2009

af

af

Knud Weile

d. 20. apr. 2009

4. udgave af en god feltguide, der beskriver skovenes mylder af smådyr for skovgængere og naturinteresserede.

Ordnet systematisk beskrives skovbiotopens insekter, orme og snegle, og de omgivelser der er dyrenes levesteder. Hver art er i guidedelen vist på en tegning i naturlig størrelse og beskrives i en tilhørende tekst med korte oplysninger om størrelse, karakteristik og opholdssteder. I et par supplerende afsnit vises skovens galler, og der fortælles lidt om de steder i skoven, hvor man kan støde på smådyrene, både de interessante og de plagsomme. Der afsluttes med en helt opdateret litteraturliste, internetadresser og et register.

Man kan finde læsestof om skovens smådyr i en række andre naturhistoriske værker, der fokuserer mere på hele biotopen eller medtager flere dyreslægter. Bogen her omfatter de fleste insekter og bløddyr, der findes i nordiske skovtyper, og de mange udgaver og oversættelser til de andre nordiske sprog taler for kvalitet og anvendelighed. De gamle udgaver kan stadig bruges, men savner selvfølgelige de sidste opdateringer, fx at "dræbersneglen" er fast beboer i skoven.

En god og anvendelig guide, der i illustrationer og tekst viser og beskriver de mange smådyr, man kan møde på skovturen.


Jyllands-posten

d. 24. juli 2005

af

af

Tina Bryld

d. 24. juli 2005