Bøger / faglitteratur / guides

Smag på Kerteminde


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med Kertemindes 600-års købstadsjubilæum.

Tekst og billeder af og om Kerteminde og omegns restauranter, fødevareproducenter og avlere. Med enkelte madopskrifter mellem fortællingerne, om de mennesker på Kerteminde-egnen, der fremstiller og forarbejder fødevarer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. juni 2013

af

af

Merete Trap

d. 26. juni 2013

Denne kulinariske udgivelse kommer i forbindelse med 600 året for Kertemindes købstadsrettigheder. Bogen har sandsynligvis størst interesse for personer med tilknytning til Kerteminde, men kan også læses som inspiration inden et besøg i byen og området.

Denne udgivelse er en samling af hyggelige beretninger om personer og steder der bidrager til det kulinariske Kerteminde. Her er bl.a. fortællingen om Kertemindes kagekone, fåreavleren på Hindsholm, dagplejemoderen der laver rygeost eller fiskerne, der forsyner Kertemindes restauranter. Der er tilsat en del opskrifter på bl.a. fiskeretter og bagværk. Bogen er fyldt med smukke billeder fra Kerteminde og omegn, samt af personer og steder. En visuelt flot udgivelse, som nok har størst interesse for personer med tilknytning til Kerteminde, men som også kan bruges til inspiration, hvis man har planer om at besøge området.

Denne udgivelse minder mig om fx Mine somre i paradis af Helle Brønnum Carlsen fra 2003, som er både en kogebog og en kærlighedserklæring til Læsø. Kan også sammenlignes med Smagen af Danmark, 2007, af Claus Meyer, som også er både en egnsbeskrivelse og en kogebog.

En visuelt flot udgivelse, som er en blanding af egnsbeskrivelse, beskrivelse af spisesteder samt kogebog, hvor omdrejningspunktet er Kerteminde. Bogen har et lækkert layout, og vil være interessant for personer med tilknytning til egnen omkring Kerteminde, eller dem som har planer om at besøge området.