Bøger / faglitteratur / kogebøger

Bornholm - folk, fæ & foodies


Beskrivelse


Gourmetopskrifter og præsentation af 20 af Bornholms lokale restauratører, råvareproducenter og lokale specialiteter. Bl. a. havtorn, ged, kød, lam, mel, kaffe, skyr, honning, mandler, is, pasta, pølser, røgvarer og ølbrygning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. juni 2015

af

af

Line Hoffgaard

d. 10. juni 2015

Kogebog om solskinsøen Bornholm med lækre gourmetopskrifter og præsentation af øens råvareproducenter og lokale specialiteter. Skal du på kulinarisk rundrejse på Bornholm eller interesserer du dig for det nordiske køkken, får denne bog dine tænder til at løbe i vand.

Bog med præsentation af tyve af Bornholms lokale restauratører, kokke og råvareproducenter. I hvert afsnit et interview med en lokal producent/kok, deres sted og dertilhørende gourmetopskrifter. Lokale råvarer, der præsenteres, er: havtorn, ged, kød, lam, mel, kaffe, skyr, honning, mandler, is, pasta, pølser og røgvarer. To afsnit om bryghusene Svaneke Bryghus og Penyllan med opskrifter på selv at brygge øl. Dertil et afsnit om kunsthåndværk. Store billeder, register og forord af kokken Thomas Rode. Forfatterne Sune Rasborg og Anders Beier er henholdsvis kok og fotograf.

En flot bog, der først og fremmest bør nydes for præsentationen af Bornholms lokale råvarer og producenter, dernæst for gourmetopskrifterne. Forsiden med en stegt sild i en hotdog er et godt blikfang.

Andre kogebøger om lokale råvarer og kokke fra Bornholm er fx Bornholm - øen, maden og menneskeneRøgede og spegede bornholmereSuRi mellem himmel og bordJagten på den gode smag eller kogebogen Røgede og spegede bornholmere med sildeopskrifter. Kan også sammenlignes med SuRi mellem himmel og bord eller Jagten på den gode smag, begge om lokale råvarer og opskrifter, dog fra andre dele af DanmarkAndre kogebøger om lokale råvarer og kokke fra Bornholm er fx Bornholm - øen, maden og menneskene eller kogebogen med sildeopskrifter. Kan også sammenlignes med SuRi mellem himmel og bord eller Jagten på den gode smag, begge om lokale råvarer og opskrifter, dog fra andre dele af DanmarkAndre kogebøger om lokale råvarer og kokke fra Bornholm er fx Bornholm - øen, maden og menneskene eller kogebogen Røgede og spegede bornholmere med sildeopskrifter. Kan også sammenlignes med eller Jagten på den gode smag, begge om lokale råvarer og opskrifter, dog fra andre dele af DanmarkAndre kogebøger om lokale råvarer og kokke fra Bornholm er fx Bornholm - øen, maden og menneskene eller kogebogen Røgede og spegede bornholmere med sildeopskrifter. Kan også sammenlignes med SuRi mellem himmel og bord eller , begge om lokale råvarer og opskrifter, dog fra andre dele af Danmark.