Bøger / faglitteratur / erindringer

Smertegrænsen : afhængig af kærlighed


Beskrivelse


Connie Skammelsens (f. 1962) beretning om sit mangeårige afhængighedsforhold til en tyrannisk mand som dominerer hende psykisk, og om hvordan det lykkes hende at bryde med selvdestruktive mønstre og opdage hvordan sund kærlighed føles.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. okt. 2011

af

af

Alma Lind Jensen

d. 18. okt. 2011

Selvbiografi for den gruppe af kvinder, der læser om afhængighed, psykopati og kvinder, der elsker for meget. Kan fint præsenteres sammen med serien Virkelighedens verden.

Connie Skammelsen møder Niels i gymnasiet og de bliver kærester. Allerede i kæreste- og forlovelsestiden udviser han foruroligende træk. Fx lyver han åbenlyst over for sine forældre om økonomi for egen vindings skyld. Forældrene har han i øvrigt også et besynderligt forhold til. Efter 7 år bliver det til bryllup, selvom Connies indre alarm bimler og bamler højlydt dagen forinden. Ægteskabet er præget af Niels' humørsvingninger og uforudsigelige adfærd. 3 børn får de. Utroskaben begynder, og uhyrlighederne kulminerer i, at han kræver, Connie skal hjælpe ham med en god begyndelse på det nye forhold. Heller ikke her går hun sin vej og smækker med døren. Men skilsmisse bliver der dog samt et nyt forhold til en selvoptaget hollænder, før hun endelig finder en sund mand at knytte sig til. Bogen slutter med Connies cancerdiagnose. Connie har en medforfatter på bogen, som er skrevet lidt i ugebladsstil. Der er kød på historien, men den får aldrig rigtig liv.

Når kærligheden kammer over, 2005 beskriver samme problematik og indeholder foruden 4 beretninger også noget teori samt information om, hvordan man kommer ud af offerrollen.

Beretning om et følelsesliv på katastrofekurs. En kvindes mangeårige afhængighed af en mand, der er uansvarlig, umoden og ude af stand til at indgå i en voksen kærlighedsrelation.