Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Smukke sjaler i shetlandsk kniplingsstrik : utroligt bløde og fjerlette, 15 eminente opskrifter og komplette instruktioner


Beskrivelse


15 opskrifter på traditionsrige strikkede shetlandske kniplingesjaler bl.a. heirloom sjaler.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. aug. 2016

af

af

Rikke Bruun

d. 26. aug. 2016

Et shetlandsk kniplingesjal er kendetegnet ved at være meget fin mønstret og fnug-let. Forfatteren har her samlet 15 opskrifter. Et vist kendskab til strikning kræves, men det er ikke nødvendigvis kun for øvede strikkere.

15 opskrifter på ultra fine traditionsrige strikkede shetlandske kniplingesjaler. Sjalet er specielt er kendt for det såkaldte heirloom sjal, som er så let og fint, at det kan trækkes igennem en vielsesring, men der findes mange varianter af sjalet. Bogen er inddelt i tre kapitler, hvor man i første kapitel præsenteres for 5 lærestykker, så man kan øve sig, inden man kaster sig over de større sjaler. Herefter følger kapitel 2 med de 15 opskrifter og kapitel 3 med grundteknikkerne. Bogen rigt illustreret med diagrammer og fotos i både close-up, så man kan se detaljer, og af de færdige sjaler. Foruden 14 sjaler er der en opskrift på dåbsudstyr, som matcher heirloom sjalet, der traditionelt bruges som brudeslør, og herefter til at svøbe børnene i ved dåben.

Sjalerne er nærmest kunstværker i sig selv og meget smukke, og her er til mange timers udfordringer for strikkere på alle niveauer.

Forfatteren har også udgivet Magien ved shetlandsk kniplingsstrikDen meget lette guide til kniplingsstrik, 2016, som grundigt gennemgår de teknikker og mønstre, som bruges i kniplingsstrik, og som ikke indeholder de samme opskrifter. Lynne Watterson har udgivet Den meget lette guide til kniplingsstrik, 2016Forfatteren har også udgivet Magien ved shetlandsk kniplingsstrik, 2016, som grundigt gennemgår de teknikker og mønstre, som bruges i kniplingsstrik, og som ikke indeholder de samme opskrifter. Lynne Watterson har udgivet , 2016.