Bøger / faglitteratur til børn

Smukke smykker


Beskrivelse


Idebog til smykkefremstilling i nutidig stil med kreativt mix af forskellige materialer så som perler, metaltråd, knapper, filt, silkebånd, plastik, blondestumper, decoupage, birkebark og rosenblade. Med arbejdsbeskrivelse og -tegning samt materialeliste.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. juli 2007

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 9. juli 2007

Flot og bredt anvendelig inspirations- og arbejdsbog om smykker, man selv kan lave. Bogen henvender sig til voksne, men mange af modelforslagene kan også udføres af større børn fra omkring 10-års alderen.

Bogens ophav er norsk og kendes ikke fra andre bøger. Bogen lyser af kreativitet i både indhold og layout og virker relativt enkel at arbejde med. Der indledes med forord og en kort introduktion til materialer og værktøj, og derefter præsenteres de mange forskellige smykker med foto, arbejdsbeskrivelse og -tegning samt materialeliste. Teksten beskriver detaljerne i arbejdsgangen, mens læseren forventes at have de grundlæggende forkundskaber.

Vi har en del bøger om smykkefremstilling, og denne viser smykker i nutidig stil med kreativt mix af materialer. Traditionelle materialer som perler og metaltråd bruges sammen med knapper, filt, silkebånd og plastik, men også blondestumper, decoupage, birkebark og rosenblade anvendes. At lade sig inspirere til at bruge ideerne dekorativt i andre sammenhænge ligger lige for. Modellerne har præg af elegance og kunstnerisk lethed, som understreges i bogens layout. I samme ånd er måske skrifttypen valgt, men desværre er det lysegrå, spinkle tryk ikke særlig læsevenligt.

Et godt supplement til hobbyhylden, hvor der fortsat er efterspørgsel på bøger om smykkefremstilling. Denne smukke bog kan bruges bredt af voksne og større børn, der synes om den aktuelle, elegante stil, hvor materialer bliver sat sammen på en lidt utraditionel måde.