Bøger / skønlitteratur / roman

Snefald


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


På en snedækket kirkegård finder først den ældre jødiske Hannah, og siden den unge Anna, et skrifttatoveret kvindelig. Tilfælles har kvinderne stor sorg og sjælelig afmagt.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. sep. 2011

af

af

Zenia Johnsen

d. 28. sep. 2011

Kort men intens roman til eftertænksomme læsere, som nyder romaner, der rummer eksistentielle temaer. Forsiden er enkel og giver et godt blikfang med et nøgent træ i grafisk stil på helt hvid baggrund.

Et kvindelig på en snedækket kirkegård bliver det, der samler skæbnetrådene i denne eksistentialistiske roman om sorg, ensomhed og tro. Historien starter med et selvmord, tager os forbi den ældre jødiske Hannah og omfavner også den unge Anna, som er gået helt i stykker efter at have mistet et lille barn. Begge kvinder lever med knæk i sjælen, og deres historier fortælles fragmenteret i et sansemættet sprog. Den unge Martin, der er frafaldet Jehovas Vidner, ender også på kirkegården samme aften/nat som de to kvinder. Han fotograferer kvindeliget som er tatoveret i ansigtet med ord der tilsammen danner et digt. Snefald er forfatterens debut. Handlingen er krøllet men ikke umulig at finde konsistens i. Det er en åndfuld og poetisk roman, der udfolder følelser og sansninger, som umiddelbart tilsammen giver en kompleks handling, der dog samtidigt er interessant og dragende i sin tristesse.

Snefald er en roman med en sansende bevidsthedsstrøm og et lyrisk sprog, som vi også kender fra fx Josefine Klougart.

Intens, sanselig og sørgmodig kortroman om menneskeskæbner, der vikler sig ind i hinanden. Det er en filosofisk roman, der kræver tilstedeværelse af sin læser.


litteratursiden.dk

d. 7. nov. 2011

af

af

Britta Voergaard Poulsen

d. 7. nov. 2011

Fantastisk lille roman om tab, sorg, skyld og savn skrevet af en debutant med ordet i sin magt. For det var, som om lægens ord havde trængt hende så langt ind i sig selv, til hun var stødt på en menta...


Politiken

d. 14. jan. 2012

af

af

Lasse Horne Kjældgaard

d. 14. jan. 2012


Berlingske tidende

d. 11. nov. 2011

af

af

Per Krogh Hansen

d. 11. nov. 2011


Jyllands-posten

d. 7. okt. 2011

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 7. okt. 2011


Kristeligt dagblad

d. 1. nov. 2011

af

af

Mai Misfeldt

d. 1. nov. 2011