Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Sociale medier


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2012

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 1. okt. 2012

Denne bog om sociale medier indgår i forlagsserien Gyldendal viden, som har undertitlen "før du googler". Denne undertitel opsummerer bogens formål meget præcist, da denne bog er en meget nemmere og mere velstruktureret tilgang til relevante facts om emnet end mange timers søgning på Google. Det er derfor oplagt at have bøgerne i denne serie stående på skolebiblioteket, til når elever i 7.-9. klasse skal lave forskellige projekter. Bogen kan læses fra ca. 13 år.

Sociale medier fylder meget i unges bevidsthed og er et emne, som de gerne vil arbejde med, når de skal lave projekter. Denne bog giver den basale viden om emnet og tager nogle relevante problemstillinger op, som både rammer den unge personligt og som er yderst relevante at fordybe sig i og "google videre på". Problemstillingerne er nærværende for den unge læser og præsenteres i et letforståeligt sprog. Her er inspiration til mange gode projektopgaver.

Adam Sutherlands Facebook : historien bag succesen, 2012 er et godt supplement til denne udgivelse i forbindelse med opgaveskrivning i grundskolen.

Velskrevet og velargumenteret udgivelse, som debatterer de sociale medier og sætter tanker i gang hos unge læsere om både egen brug af sociale medier samt om de sociale mediers betydning for samfundet. Bogen bør stå på skolebiblioteket.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 2. apr. 2013

af

af

Karsten Møller

d. 2. apr. 2013