Et forsøg på at genrejse socialistisk teori henvendt til venstrefløjen og politisk interesserede.
Axel Honneth er fra Frankfurterskolen. Bogen bygger på tre forelæsninger fra 2014. Han undersøger de socialistiske tankers opkomst i 1700-tallet hos fx Blanc, Proudhon og Marx for at se fejl og mangler. Også hos senere opfølgere som fx John Dewey. Hovedpointerne er at man ignorerede begrebet social frihed (modsat individuel frihed) og fokuserede for ensidigt på økonomi, overvurderede proletariatet som revolutionært subjekt og havde en mangelfuld historieopfattelse.
Bogen giver et sammenhængende bud på hvad der gik galt for socialistiske tænkere siden pionertiden. Bogen er forståelig for målgruppen, dog med en hel del fodnoter som bryder med flowet i bogen. Den fokuserer udelukkende på de filosofiske og ideologiske sider af socialismen uden at forbinde det med hvordan det udmøntedes i praksis.
Honneth har udgivet 2 bøger på dansk om sin anerkendelsesteori. Hovedværket Kamp om anerkendelseSocialistisk humanismeMarxismen efter Marx er udkommet i 6 oplag siden 2006. Af andre bøger om emnet er der fx antologien Socialistisk humanisme, 2014, og Marxismen efter Marx, 2013, som gennemgår marxistiske teoretikerHonneth har udgivet 2 bøger på dansk om sin anerkendelsesteori. Hovedværket Kamp om anerkendelse er udkommet i 6 oplag siden 2006. Af andre bøger om emnet er der fx antologien , 2014, og Marxismen efter Marx, 2013, som gennemgår marxistiske teoretikerHonneth har udgivet 2 bøger på dansk om sin anerkendelsesteori. Hovedværket Kamp om anerkendelse er udkommet i 6 oplag siden 2006. Af andre bøger om emnet er der fx antologien Socialistisk humanisme, 2014, og , 2013, som gennemgår marxistiske teoretiker.