Bøger / faglitteratur / quizbøger

Sømandens quiz


Beskrivelse


Indeholder spørgsmål med tilhørende besvarelse samt mange leksikalske oplysninger om den danske sømands liv og færden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Henrik H. Pedersen

2007

Bogen er i sagens natur henvendt til søfartsinteresserede. Men især nu, hvor lystsejlersæsonen er i fuld gang er bogen særlig oplagt til denne store gruppe og man kan desuden anvende den til hele familien på dækket. Bogen er selvsagt oplagt i en søfartsudstilling, men den kan også puttes ind imellem de gode feriebogs-anbefalinger.

Forfatteren har tidligere fået udgivet Den store quizbog om Danmark og Julens quiz. Sømandens quiz er både en uforpligtende og seriøs informativ sag og såvidt vides den første sømands-quizbog på dansk. Man læser noget om søfart og underholdes samtidig. Grafisk og layoutmæssigt er den overskuelig og læsevenlig at have med at gøre, også hvis bølgen går lidt højt. Bogen er inddelt i seks afsnit eller omgange og forfatteren har foreslag til forskellige spil-muligheder. Ved hvert spørgsmål findes tre svar-muligheder, så hele familien kan være med. I midten af bogen er der indlagt en lille "quiz pause". Her er gengivet tekst og node til "En sømand har sin enegang" og desuden kan man læse om Johannes V. Jensen, forfatteren til sangen. I bogen findes desuden et par skemaer over vindens styrke.

Der findes ikke andet søfarts-quiz på dansk i bogform.

Indholdsmæssigt en let og underholdende sag, som forfatteren og tegneren slipper godt fra. Da der ikke findes andet lignende på dansk, er den oplagt til den store lystsejlergruppe.