Bøger / faglitteratur / filosofiske skrifter

Søren Kierkegaards værker. Bind 4.1 : Gjentagelsen. Frygt og bæven. Kommentarer


Beskrivelse


Genudgivelse af Kierkegaards trykte og nogle af hans utrykte værker forsynet med sproglige kommentarer der er tilpasset en bredere kreds af læsere i forhold til de kommentarer der blev udgivet til "Søren Kierkegaards skrifter".

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. apr. 2015

af

af

Grethe Lorentzen

d. 16. apr. 2015

4 tidlige Kierkegaard værker i ny folkeudgave med nyskrevne tekstkommentarer. Til læsere af filosoffen og teologen Kierkegaard.

Bind 4.1 og 4.2 af Søren Kierkegaards værker, indeholdende "Gjentagelsen", "Frygt og bæven", Philosophiske smuler" samt "Begrebet angest" er en genudgivelse af "Søren Kiekegaards Skrifter" bind 4 i nyt og billigere udstyr og med nyskrevne tekstkommentarer. De øvrige værker genudgives ligeledes i denne folkeudgave over en fireårs periode. Arbejdet forestås af Niels Jørgen Cappelørn fra Søren Kierkegaard Forskningscentret. Skrifterne, samt tekstkommentarer, findes også i elektronisk form på sks.dk.

Fire tidlige filosofiske værker af Kierkegaard, som han skrev under forskellige pseudonymer for frit at kunne anstille og afprøve synspunkter, som ikke nødvendigvis var hans egne. I disse afprøver han filosofiske og teologiske standpunkter.

Udgivelsen er tro mod Kierkegaards 1800-tals sprogbrug, og indholdet er identisk med den tidligere Søren Kierkegaards skrifter bind 4, bortset fra, at der er sproglige kommentarer med her, men ikke oplysninger om tilblivelseshistorie og udgivelsesmåde. Disse, samt tekstkommentarer, kan findes i K4 bindet til Kierkegaards Skrifter.