Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sofie kan trille


Beskrivelse


Sofie er en meget dygtig pige. Hun vil vise mor og far hvor dygtig hun er til at trille. Hun triller afsted alt hvad hun kan, og da hun møder en Formel 1 bil bliver det først rigtigt sjovt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. juni 2018

af

af

Stine Bille

d. 6. juni 2018

Fem bøgerer i en ny serie om pigen Sofie, som har rigtig mange kræfter. Sofie kan løbe til Afrika, hoppe til Australien, flyve sammen med en ørn, trille lige så hurtigt som en bil, og svømme fra en haj. For 6-8-årige.

Sofie kan rigtige mange ting, og hun er overnaturlig dygtigt til det. Hun vil meget gerne vise, hvad hun kan til mor og far, de bliver bare altid lidt forskrækket over Sofies mange kræfter, så hun fortæller aldrig om alt det hun oplever. I bogen "Sofie kan løbe" løber hun fra en cykelrytter og om kap med en gepard. I "Sofie kan hoppe" hopper hun både sammen med græshopper og en kænguru. Sofie er ude og flyve sammen med en stor ørn i "Sofie kan flyve", og i "Sofie kan trille" triller hun fra en Formel 1 bil, og vinder en stor pokal. I femte bog "Sofie kan svømme" svømmer hun om kap med en haj. Bøgerne har alle lix 5.

Denne nye serie tegner godt. Historierne er både sjove og fantasifulde, og vil helt sikkert fange børnenes fantasi. Bøgerne er velegnede til den første selvstændige læsning, fordi teksten er enkel, skrevet i korte sætninger og små afsnit. Der er mange farverige illustrationer, som er med til at fortælle historien. Bøgerne kan læses uafhængig af hinanden.

Andre sjove letlæsningsbøger kunne fx være bøgerne om Mi og Mo Mi og Mo i SaharaMi og Mo på månen eller Mi og Mo på månenAndre sjove letlæsningsbøger kunne fx være bøgerne om Mi og Mo Mi og Mo i Sahara eller .