Bøger / faglitteratur til børn

Soldaterne


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Henrik Munch Jørgensen

2007

Denne udgivelse er en af to udgivelser i en ny serie, som hedder Verden i krig - anden verdenskrig. Denne bog fortæller om krigens soldater og den anden bog om jagerpiloterne. Bogen henvender sig til unge fra ca. 13 år.

Bogen er bygget op over 12 emner af 2 sider samt et emne på 1 side. Emnerne er bl.a. krigens begyndelse, kamptræning, specielle eliteenheder og krigens afslutning. De enkelte emner rummer alle en grundtekst, diverse fotografier, nogle faktabokse samt beretninger fra øjenvidner og citater fra nyhederne. Løbende gennem bogen samt bagerst i bogen findes en tidslinje og derudover er der også en ordliste, stikordsregister samt en lille litteraturliste.

Der er skrevet rigtig meget litteratur om 2. verdenskrig. Men der findes ikke andre bøger for målgruppen med decideret fokus på soldaterne i krigen.

Denne udgivelse er en kort indføring i en meget omtalt krig. Bogen er dog så kort, at den fagligt ikke dækker emnet ordentligt. 2. verdenskrig er et alt for omfattende emne til en bog på 25 tekstsider, som samtidig rummer mange billeder, faktabokse, citater m.m. Eksempelvis er to sider om krigens start meget lidt, især i betragtning af at billedmaterialet fylder den ene side.