Bøger / faglitteratur

Solen - mit hjerte : reflektioner over mindfulness, koncentration og indsigt


Beskrivelse


Vietnamesisk, buddhistisk munk, forfatter og fredsaktivist reflekterer over mindfulness og meditation - at opøve evnen til at være til stede i nuet og opnå indre ro.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2012

af

af

Jette Landberg

d. 5. nov. 2012

For folk med kendskab til buddhisme, meditation og mindfulness, idet her ikke er tale om en vejledning men om tanker og små fortællinger omkring glæde og nærvær i tilværelsen.

Thich Nhat Hanh er en næsten 90-årig buddhistisk munk. Han er lærer, forfatter, digter og fredsaktivist, i 1967 blev han indstillet til Nobels fredspris. Han lever i dag i Sydfrankrig og leder ofte retræter om kunsten at være nærværende. Bogen her giver en række filosofiske tanker og diskussioner og små historier bl.a. fra hans dagligdag med eksempler på nærvær og meditation. Der er forskellige tanker, som man kan meditere over for at opnå en dybere glæde ved tilværelsen, alt på et meget filosofisk plan, der nok kræver en vis indsigt i buddhisme og evne til fordybelse.

Thich Nhat Hanh har udgivet omkring 100 bøger, hvoraf nogle stykker er oversat til dansk, bl.a. Åndsnærværets mirakel, 2009, der er en indføring i meditation med mere end 30 øvelser i mindfulness. Det vil nok være en god idé at begynde med den, og så se Solen er mit hjerte som en uddybning og videreførelse af tankerne heri. En mere enkel vejledning i buddhistisk meditation findes fx i Buddhistisk meditation, 2008 fra Center fra Tibetansk Buddhisme.

En række fine tanker, historier og meditationer der kan bruges, hvis man i forvejen kender noget til tibetansk buddhisme. Her er ikke tale om en konkret vejledning, men snarere en uddybelse af tidligere tekster.