Bøger / skønlitteratur / roman

Solsorten


Beskrivelse


Poul Helweg får fra sin samtalebutik Montebello pludselig mulighed for at få hele regeringen i tale og dermed påvirke landets politiske situation til det bedre.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Per Drustrup Larsen

2007

Læsere af de øvrige bøger om Poul Helweg og hans sjælesørger- samt samtalested "Ærligt Nærvær" vil også nyde den fortsatte beretning om ham og afslutningen på trilogien.

Bogen fortsætter umiddelbart efter bind 2 mht. handling og stilart. Der er fortsat mange parallelle sidehandlinger med de forskellige kunder i Poul Helwegs butik som hovedpersoner i de fleste. Dertil kommer hans eget liv med den gravide Thelma, hendes familie og folk i Helsingør. Som noget helt specielt denne gang får han hele regeringen til samtale og påvirker derved den politiske situation i Danmark til det bedre, og gennem disse samtaler tegnes et underholdende og kontant billede af politisk spin og politikeres moral. Der er så mange forskelligartede handlinger og så mange dagsordener i bogen, at man næsten mister pusten, men det hele hænger alligevel sammen på underholdende og satirisk vis, så man fanges ind i historierne og både klukker og undrer sig undervejs. Solsorten fra titlen dukker først op til sidst og tilfører bogen en international og spændende dimension.

Aktuel samfundssatire med socialt sigte er en mangelvare på hylderne, så serien med Montebello, Thelma og denne er noget særligt.

Trilogien om den gode samtalepartner Poul Helweg slutter med denne bog, og en serie forunderlige og underholdende historier med overraskende pointer og følger er nu slut. Det er en fremragende satire over behandlersamfundet, samfundet i almindelighed, det politiske system og mellemmenneskelige relationer.


litteratursiden.dk

d. 29. okt. 2007

af

af

Pernille Lisborg

d. 29. okt. 2007

Sidste bind i trilogien om Poul Helweg og samtalestedet "Ærligt nærvær", men helt ærligt Lars Kjædegaard, hvad er der egentligt i vejen med tibindsværker? Åh nej, så er det sket! Jeg har læst den sids...


Berlingske tidende

d. 9. jan. 2009

af

af

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

d. 9. jan. 2009


Politiken

d. 3. nov. 2007

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 3. nov. 2007


Jyllands-posten

d. 4. okt. 2007

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 4. okt. 2007


Berlingske tidende

d. 6. okt. 2007

af

af

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

d. 6. okt. 2007


Politiken

d. 6. okt. 2007

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 6. okt. 2007