Bøger / skønlitteratur / roman

Som et muldyr der bringer flødeis til solen


Beskrivelse


Farverige Morayo er i halvfjerdserne, men bremses ikke af alder og lever et sjovt liv i San Francisco. Et uheldigt fald gør hende pludselig sårbar, og så må hun hente hjælp hos venner og tilfældige bekendtskaber.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2018

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 25. apr. 2018

Læsere der vil have en sød og letlæst roman om venskab og alderdom, skulle møde nigerianske Morayo Da Silva. Hun er midt i halvfjerdserne, livsglad, selvstændig og farverig, men et pludseligt fald gør hende afhængig af andres hjælp.

Nigerianske Morayo, der er professor i litteratur, drøner rundt i sin åbne sportsvogn i San Fransiscos gader, og falder let i snak med kvarterets beboere. Hun har travlt med at planlægge sin 75 års fødselsdag, men et fald gør hende pludselig sårbar, og hun må finde hjælpen hos sine venner og tilfældige bekendtskaber. Vi møder bl.a. hendes bedste veninde Sunshine, butiksindehaveren Dawud og den hjemløse punker Sage, som alle fortæller med jeg-stemmer. Manyika er britisk/nigeriansk forfatter. Dette er hendes første roman på dansk.

Morayo er en skøn og sprudlende hovedperson, som man øjeblikkeligt holder af. De andre karakterer er interessante og bliver hurtigt levende, fordi man hører deres tanker. Med små 135 sider, er det en kort bog, og derfor får vi desværre ikke foldet alle personerne helt ud. Skiftet mellem jeg-fortællerne og en alvidende fortæller fungerer fint, og bogen er let at læse.

Morayo minder om den skønne og farvestrålende Mma. Ramotswe fra serien Damernes Detektivbureau Nr. 1Kvinden ved 1000°. I den mere omfangsrige Kvinden ved 1000° ser en usædvanlig ældre kvinde også tilbage på sit livMorayo minder om den skønne og farvestrålende Mma. Ramotswe fra serien Damernes Detektivbureau Nr. 1. I den mere omfangsrige ser en usædvanlig ældre kvinde også tilbage på sit liv.


360°-verden i udvikling

Årg. 45, nr. 3 (2018)

af

af

Mai Rasmussen

Årg. 45, nr. 3 (2018)


litteratursiden.dk

d. 2. maj 2021

af

af

Britta Riis Langdahl

d. 2. maj 2021

Nigerianske Morayo har levet et langt liv i flere forskellige lande med racisme som ledsager. Romanen er en varm hyldest til mangfoldighed i verden. Snart fylder Morayo Da Silva 75 år i det farverige...


Weekendavisen

d. 29. juni 2018

af

af

Heidi Laura

d. 29. juni 2018