Bøger / skønlitteratur / roman

En midsommerligning


Beskrivelse


For at opklare et mystisk dødsfald må fysikeren Yukawa og hans ven politimanden, Kusanagi, finde sammenhængen mellem den afdøde og et 16 år gammelt drab på en hostess. Men nogle hemmeligheder har bedst af at blive i fortiden og Yukawa må træffe et valg.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2019

af

af

Christine Christensen

d. 25. apr. 2019

Selvom politiet ønsker det, kan videnskaben ikke løse alle gåder - nogle er dybt forankrede i familiehemmeligheder og har bedst af at forblive i mørket. Japansk krimi til et publikum, der vægter opklaringsarbejde højere end action.

Fysikeren Yukawa er taget til havnebyen Hari-ga-Ura for at deltage i en paneldiskussion om udvinding af havbundens ressourcer. Morgenen efter debatten finder politiet liget af en forhenværende politimand på klipperne i nærheden af pensionatet, hvor han bor og selvfølgelig kan den nysgerrige professor ikke holde sig ude af opklaringen. Med hjælp fra det lokale politi og ikke mindst hans gamle ven Kusanagi, forsøger Yukawa at udrede trådene omkring det mystiske dødsfald, der tilsyneladende skyldes kulilteforgiftning. Det står dog hurtigt klart for ham, at dødsfaldet ikke skyldes en ulykke men i stedet har forbindelse til en 16 år gammel drabssag.

Japansk krimi med et roligt fremadskridende plot, hvor personkarakteristik og efterforskningsdetaljer er i fokus. Det er ikke en klassisk kriminalroman, den virkelige historie foregår i relationerne og mordet virker næsten som en bihistorie.

En del af opklaringsteamet figurerer også i Den hengivne hr. XDen ophøjede morderSkyggefamilie og Den ophøjede morder, men bøgerne kan sagtens læses uafhængigt. En anden ublodig japansk krimi er SkyggefamilieEn del af opklaringsteamet figurerer også i Den hengivne hr. X og , men bøgerne kan sagtens læses uafhængigt. En anden ublodig japansk krimi er SkyggefamilieEn del af opklaringsteamet figurerer også i Den hengivne hr. X og Den ophøjede morder, men bøgerne kan sagtens læses uafhængigt. En anden ublodig japansk krimi er .


litteratursiden.dk

d. 3. juli 2019

af

af

Marianne Träff

d. 3. juli 2019

Den elegante og populære japanske krimiforfatter Keigo Higashino leverer endnu en god og ublodig krimi i langsomt tempo, fuld af vid og bid. Japanske Keigo Higashino er en af Japans mest populære forf...


Politiken

d. 17. juni 2019

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 17. juni 2019


Jyllands-posten

d. 14. juli 2019

af

af

Tor Tolstrup

d. 14. juli 2019