Bøger / skønlitteratur / roman

Sommersonater


Beskrivelse


Cecilie arbejder hos købmanden, men hendes passion er at lave billedtæpper. Da hun laver et billedtæppe til menighedshuset, møder hun organisten Henrik. Han laver en sonate til hendes billedtæppe og langsomt forelsker de sig i hinanden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj 2016

af

af

Merete Trap

d. 27. maj 2016

Når to, kreative sind forenes, kan de sammen skabe en sommersonate. En fin, hverdagsrealistisk historie, som primært er for ældre læsere, men yngre kvinder med et kristent livssyn vil også have glæde af bogen. 2. selvstændige del af serien om Cecilie.

Cecilie arbejder som kassedame hos den lokale købmand, har et dyrebart venskab med den gamle Rosa, samt en stor passion for at lave billedtæpper. Da hun hyres til at lave et billedtæppe til menighedshuset, møder hun organisten Henrik som laver musik til hendes tæppe, og de forelsker sig i hinanden. En dårlig anmeldelse i lokalavisen giver Cecilie et knæk, men Rosas og Henriks støtte giver hende styrke. Bodil Sangill har senest udgivet seriens 1. del Nøglen til Cecilie.

En rolig og stilfærdig hverdagsfortælling, hvor det kristne budskab hviler i baggrunden, uden at fylde for meget. Der er en fin harmoni over historien, hvor to stille og kreative sjæle finder sammen og skaber musik og billeder. Det er en venlig beretning om almindelige menneskers hverdag, og læseoplevelsen kan bedst betegnes som rar. Kærlighedshistorien er dydig og tidsløs. Billedtæpperne har en bærende symbolik i historien og skaber en fin tråd.

Kan sammenlignes med andre hverdagsfortællinger fra Danmark, og på en måde minder bogens tone mig lidt om Kærlighed i indkøbskurven af Marianne Joensen, som dog ikke har det kristne livssyn med.