Bøger / skønlitteratur / roman

Sorgenfri


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. Et bankrøveri i Oslo udvikler sig til en ren henrettelse. Kriminalassistent Harry Hole er muligvis den sidste, der har set sin gamle kæreste inden hun bliver myrdet, og sammenhængen mellem de to forbrydelser fører til en sigøjner i en fængselscelle.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. feb. 2004

af

af

Per Månson

d. 12. feb. 2004

Et bankrøveri i Oslo udvikler sig voldsomt, da en kvindelig bankassistent bliver henrettet, fordi bestyreren er 6 sekunder for langsom. Kriminalassistent Harry Hole har spist hos en gammel kæreste, men husker intet fra aftenen. Næste gang han ser hende, er hun også myrdet. Der er tråde mellem de to mord, og den tidligere bankrøver, sigøjneren Raskol, kan trække i mange af dem fra sin fængselscelle. Nesbø har skrevet et nyt medrivende bind i Hole-serien om den uortodokse politimand med lig i lasten og flere fjender end venner blandt kollegerne. I denne bog går det hurtigt op for ham, at han bliver trukket rundt i manegen, men af hvem? Nesbø har en formidabel evne til at skrue spændingen i vejret for gang på gang at sparke stolen væk under både Hole og læseren, og trods de mange sider er der ikke en linie for meget. Tværtimod er det svært at vente på næste bind, for opklaringen af, hvad der egentlig skete, da Holes kollega Ellen blev skudt i et tidligere bind, løber som en undertråd og ender her i en rigtig cliff-hanger. Nesbø er absolut med i toppen af den skandinaviske krimi-superliga.


litteratursiden.dk

d. 10. aug. 2004

af

af

Karen Schaarup

d. 10. aug. 2004

Nesbø er Nordens Raymond Chandler; spændingen er i top, og intrigerne er godt skruet sammen. Men i bedste nordiske stil er der samtidig plads til hverdagslivet og følelserne. Jeg skal dø. Og det give...


Weekendavisen

d. 27. feb. 2004

af

af

Katinka Bruhn

d. 27. feb. 2004


Politiken

d. 28. feb. 2004

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 28. feb. 2004


Information

d. 2. apr. 2004

af

af

Peter Kirkegaard

d. 2. apr. 2004


Jyllands-posten

d. 7. maj 2004

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 7. maj 2004