Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Sorte tavler og skolestuer


Beskrivelse


Selvom meget har forandret sig, ligner skolens bygninger på mange måder dem der var for mange år siden, der har for eksempel altid været tavler og knager til tøj. Skolen gennem 200 år.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. mar. 2014

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 21. mar. 2014

I serien Vild med viden kommer her 8 hæfter med viden om skolelivet gennem tiderne. Bøgerne er skrevet af historikere ansat på de danske museer og kan læses af børn fra 10 år i forbindelse med et museumsbesøg, et undervisningsforløb om skolen i gamle dage eller bare af interesse.

Hæfterne er i lommeformat, så man kan have dem med sig på et museumsbesøg, hvor de 16 siders læsning kan være med til at øge udbyttet af besøget. De 16 sider er ligeligt fordelt mellem illustrationer og tekst. Hæfterne behandler forskellige historisk relevante emner om skolen som eksempelvis skolemad, skolebørn i arbejde samt straf og smæk. Bøgerne inspirerer til museumsbesøg samt til at føle skolen i gamle dage på egen krop.

Ønsker man at læse mere om skolen gennem tiderne, kan man læse videre i Skolen i gamle dage, 2009 i serien De små fagbøger. I undervisningssammenhænge kan det anbefales at anvende serien Børn i historien med eksempelvis titlen Født til grød eller gås, 2002, som også behandler barndommen og skoletiden i gamle dage.

8 hæfter i lommeformat fulde af viden om den danske skoleverden gennem tiderne. Hæfterne kan hyggelæses af videbegærlige børn og deres forældre eller anvendes i undervisningssammenhænge.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 23. maj 2014

af

af

Kirsten Krogh-Jespersen

d. 23. maj 2014