Bøger / faglitteratur til børn

Spillevende dinosaurer


Beskrivelse


Om dinosaurer opdelt i emner fra de ældste over de største, de mindste og de farligste, ofte med henvisning til nulevende dyr og deres fælles træk med de gamle dinosaurer. Indeholder cd-rom med installationsprogram til web-cam samt anvisninger om, hvordan man kan få vist billeder i 3D.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. jan. 2011

af

af

Karsten Boll

d. 26. jan. 2011

Meget iøjnefaldende dinosaurbog, som nok skal fange interessen hos dino-fans fra 1. klasse, selvom bogen først kan selvlæses fra omkring 11 år (5. klasse). Bogen indeholder ligeledes en cd-rom med et installationsprogram til web-cam samt anvisninger om, hvordan man gør.

Bogen er opdelt i emner - et pr. opslag, som går fra de ældste dinosaurer over de største, de mindste og de farligste. Siderne er leksivisuelt opbygget med brødtekst, små faktabokse og tegninger/billeder - ofte med henvisning til nulevende dyr, som fælles træk med de gamle dinosaurer. Visse sider er opbygget, så man ved hjælp af web-kameraet kan få vist billederne i 3D, det er dog ikke lykkedes undertegnede at få det til at virke. Min anke mod bogen er, at den ikke har sidetal, indholdsfortegnelse eller stikordsregister. Bagest i bogen er en kort ordliste samt enkelte henvisninger til udenlandske web-steder.

Denne bog kommer ikke så meget i dybden som fx Børnenes store bog om dinosaurer (09/47)og Min store dinosaurbog (09/01). Bogen har samme interesseskabende funktion som bl.a. Ekstreme dinosaurer (08/44) og Dinosaurer og andre forhistoriske dyr (09/13).

Kan indkøbes på linje med behovet for dinosaur-bøger. Der er ingen tvivl om, at bogen nok skal blive lånt ud. Til fritidslån i skole- og børnebiblioteker.


Folkeskolen

Årg. 128, nr. 11 (2011)

af

af

Charlotte Trolle Olsen

Årg. 128, nr. 11 (2011)