Bøger / faglitteratur

Spin : de unges bog til forståelse af verden


Beskrivelse


33 små kapitler om alt det, forfatteren mener, unge bør vide om verden, for at kunne forholde sig kritisk til samfundet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2016

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 26. sep. 2016

Personlig bog skrevet til unge om alt det, forfatteren mener, de bør vide om verden. For unge og voksne, der interesserer sig for samfundsdebat.

33 små kapitler om mange forskellige emner fra fx kunst til konspirationsteorier og multinationale selskaber. Forfatteren ønsker, at unge mennesker lærer at forholde sig kritisk til de stærkes udnyttelse af de svage, lærer selv at tage stilling samt får modet til at tage opgøret med den måde, tidligere generationer har forvaltet verden på.

Bog med spændende emner, hvor en "ældre" forfatter ønsker at ruste den unge generation til at skabe en bedre verden. Fælles for alle kapitler er en negativ tilgang, og at samfundet, som vi kender det, er ved at bryde sammen. Bogen er skrevet med en meget tydelig afsender og personlige holdninger. Det unge "du" tiltales ofte direkte, men det fungerer ikke optimalt, da der er mange afsnit, hvor personer/begivenheder ikke forklares for den unge. Der er mange gentagelser i bogen, fx nævnes mordet på J.F. Kennedy i tre kapitler. Flygtninge, islam, politikerlede, militærindustrien m.m. indgår også mange steder.

Konspirationsteorier er et af omdrejningspunkterne for bogen. Det kan man også få faglig viden om via Hvem stod bag?Konspiration? og Konspiration?Konspirationsteorier er et af omdrejningspunkterne for bogen. Det kan man også få faglig viden om via Hvem stod bag? og .