Bøger / faglitteratur

Spioner, hemmelige koder og mystiske skrifter


Beskrivelse


Om spioner og efterretningstjenester gennem tiden, om kodebryderes arbejde og om mystiske skrifter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. aug. 2019

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 19. aug. 2019

Til dig som er nysgerrig på historie og kultur kommer her et overflødighedshorn med nogle af historiens største gåder. Få fx bud på Shakespeares identitet og lær om Navajo-indianernes ubrydelige kode som blev 2. verdenskrigs mest sikre kode!.

"Siden urtiden har mennesket søgt efter sandheden - eller forsøgt at skjule den". Sådan lyder det i bogens forord. 7 gåder forsøges afdækket og forklaret så godt som fakta og viden indtil nu kan klare det. Her er fx historien om jagten på "den perfekte kode" som allerede starter for 11.500 år siden i Sibirien. I afsnittet er der fx Julius Cæsars kode og nazisternes "Enigma-maskine". En anden historie er fx om den mystiske middelalderbog "Voynich-manuskriptet", som tilsyneladende indeholder viden om emner som biologi, botanik, astronomi og kosmos. Problemet er stadig, at ingen har kunnet tyde det mystiske manuskript. Men måske kan brugen af kunstig intelligens nu bryde koden, fortæller bogens forfattere. En tredje gåde er om det mystiske brev som stoppede et attentat på den engelske kongefamilie, da et katolsk komplet ville sprænge det britiske parlament i luften i 1605. Ingen ved, hvem brevskriveren var. Bogen er del af "Historien største gåder" fx også Nazisternes mysterier.

Spændende som en god krimi for alle os som elsker en god gåde. Jeg er mest fascineret af historien om det mystiske Voynich-manuskript.

Format og kvalitetsniveau er lig serien "Historiens højdepunkter".