Bøger / skønlitteratur / roman

Sporfund : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi. Fem år efter at Kay Scarpetta mistede jobbet som statsobducent for Virginia, beder hendes efterfølger om hendes hjælp i en sag, som viser sig at komme betænkelig tæt på den institution, der var hendes hjertebarn.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. feb. 2006

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 10. feb. 2006

Patricia Cornwell er tilbage i bedste, overbevisende og velskrevne stil i Sporfund. Også Kay Scarpetta er tilbage, nemlig i Richmond, Virginia, som hun forlod efter, at hun blev fyret som chefs-retsmediciner. Hendes efterfølger i jobbet har bedt hende om at komme for at hjælpe til i en sag, som har vist sig at være meget problematisk, og FBI er indblandet. En 14-årig pige er død, og selv om man i første omgang troede, at hun var død af influenza, er der noget, der tyder på, at det var mord. Egentlig skulle Scarpetta have været på en tiltrængt ferie sammen med Benton, men han har ladet hende forstå, at det bliver alligevel ikke til noget, da han har noget arbejde, som skal laves. Også Lucy har problemer, hendes kæreste Henri er blevet overfaldet, og der dukker mærkelige tegninger af et øje op. Over det hele svæver Edgar Allen Pogue, som nærer et stort had til Lucy og Scarpetta. Sammen med assistenten Pete Marino finder Scarpetta ud af, at alle handlingerne kan føres tilbage til Anatomisk Afdeling, som lå i kælderetagen under hendes tidligere arbejdsplads. Selve opklaringsarbejdet og de minutiøse undersøgelser af ofre og sporfund fylder meget i denne roman, og jeg synes det er lykkedes for Patricia Cornwell at skrive en sammenhængende og spændende roman, hvor hun også giver et godt og skræmmende indblik i tankegangen hos en psykopat. Nye læsere kan sagtens begynde her.


litteratursiden.dk

d. 24. apr. 2006

af

af

Monica Bruun

d. 24. apr. 2006

Støv er ikke bare støv, når Patricia Cornwells kendte retsmediciner Kay Scarpetta leder efter spor for at finde årsagen til et mystisk dødsfald. Det er de helt små detaljer, der er afgørende, når Patr...


Jyllands-posten

d. 20. feb. 2006

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 20. feb. 2006


Weekendavisen

d. 24. feb. 2006

af

af

Katinka Bruhn

d. 24. feb. 2006