For alle der forundres og fascineres over sprogets finurligheder.
Forfatteren har en gang ugentligt en lille klumme i Fyens Stiftstidende, hvor han besvarer spørgsmål fra læserne om det danske sprogs underfundigheder. Bogen er en samling af disse spørgsmål med tilhørende svar. Langt de fleste af dem kredser om, hvorfra ord og udtryk stammer. Hvorfor siger man, at det regner skomagerdrenge, hvorfor blæser det en halv pelikan, hvorfra stammer udtrykket en spurv i tranedans og hvorfor opgiver man ævred? Enkelte af de korte kapitler tematiserer fx brugen af gammel møntfod og gamle måleenheder i det moderne sprog. Den afsluttes med et fyldigt stikordsregister og er illustreret med farvelagte karikaturagtige tegninger. Det er en bog, der skal konsumeres i små doser, og egner sig bedst på natbordet, i venteværelset eller på toilettet til lidt kort og hurtig tidsfordriv.
Bogen lægger sig tæt op ad Jørn Lunds bøger Helt vildt fedt, 2008 og Så tager vi den derfra, 2007, der indeholder hans små artikler fra Politiken. Men den aktuelle bog kommer slet ikke op på siden af Lunds bøger. Dels fordi JL selv skriver underfundigt og humoristisk og formår at lege med sproget, dels fordi hans viden er enorm på området. I den aktuelle bog fornemmer man tydeligt, at det er andenhåndsviden, der formidles uden den store sproglige spændstighed.
En samling af små sprogklummer fra Fyens Stiftstidende, der kan anskaffes, hvis man har brug for at supplere Jørn Lunds fremragende bøger af samme karakter.