Bøger / faglitteratur til børn / biografier

St. St. Blicher : portræt af forfatteren og forfatterskabet


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2011

af

af

Bodil Pedersen

d. 4. maj 2011

Bogen er relevant i danskundervisningen for folkeskolens ældste klasser samt for ungdomuddannelserne.

Bogen om St.St. Blicher er foreløbigt sidste led i den udgivne række af kanonforfattere (ifølge Borup Jensens egen hjemmeside). Her tegnes et nuanceret portræt af forfatteren, og samtidig belyses fortællemåder og temaer med adskillige eksempler fra tekstproduktionen. Bogen er inddelt i fire store afsnit. Udgangspunktet er "Blichers steder". Derefter beskrives "Dobbeltgængeren Blicher", og læseren kan komme "På opdagelse i teksten". Der afsluttes med afsnittet om "Folkelighed og kvalitet" og med diverse henvisninger til tekst, film, links og billedfortegnelser. Der er et meget stort og varieret billed- og illustrationsmateriale, som udbygger teksten.

I en lidt lettere udgave findes Ole Svarres Steen Steensen Blicher - hedens fattige digter, 2006. Den virker dog i højere grad som en decideret biografi.

Bogen lever til fulde op til intentionen i indledningen om at være engagerende og sagligt orienterende for den nutidige læser. Der præsenteres en forfatter og et forfatterskab, hvis temaer - ikke mindst kærlighedstemaet - i den rette pædagogiske sammenhæng stadig har stærk appel til nutidens unge. Bogen er en inspirerende og veloplagt mulighed for at kunne erhverve sig baggrundsviden og at fordybe sig i forfatterskabet. Primært til folkeskolens ældste elever og i ungdomsuddannelserne både i klassesammenhæng og til selvstændigt arbejde.


Kristeligt dagblad

d. 24. maj 2011

af

af

Claus Grymer

d. 24. maj 2011