Bøger / faglitteratur til børn

Stand-up


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om stand-up og genrens karakteristika samt præsentation af forskellige kunstnere på området - for eksempel Eddie Murphy, Casper Christensen og Anders Matthesen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. aug. 2019

af

af

Boy Olesen

d. 12. aug. 2019

Til de gode læsere i udskolingen er her en god bog om forskellige former for stand-up.

Bogen fortæller om hvordan det hele startede i USA, hvor der i pauserne til musik- og sangaftener var ansat en mand til at fortælle jokes etc. Det defineres også hvad stand-up er. Der præsenteres forskellige stand-up stjerner fx Eddie Murphy som var en stjerne i amerikansk stand-up og som sidenhen blev en stor skuespiller. Dansk og andre stand-uppere, Casper Christensen, Louis C.K. Anders Matthesen og Linda P. præsenteres også. Løbende gennem bogen er der med farver markeret nogle fakta-afsnit der bl.a. siger noget om hvad timing betyder i stand-up og hvad der menes med en punchline og callback.

Det er en velskrevet bog med gode fotos. Den er meget interessant, da den præsenterer forskellige stand-uppere og deres særpræg. Det helt specielle sprog, der knytter sig til stand-up er ligeledes underholdende at komme ind i. Det er en god ide, at der undervejs i bogen er nogle "opfordrings-bemærkninger" hvor man får at vide, hvor man kan se/høre den pågældende. Bogen sluttes af med en god opfordring til hvordan man selv kan bygge en bit op omkring de centrale dele af en joke (joken-emnet-callback-proportioner-karakterer-timing).

Bogen kan relateres til Dansk stand-up, der dog er noget mere omfattende og mest for voksne. Der findes ikke noget for børn om emnet.