Den intelligente, men generte og sky Erling forsøger at begå sig i en udadvendt verden. Trods store anstrengelser og de bedste intentioner møder han konstant modgang og fiaskoer. Fyringssedlen truer med de mange prøvelser og nederlag, der efterhånden synes at definere Erlings status og fremtid. For læsere af romaner om at stå ved, hvem man er.
Erling er højt begavet med talent for både at spille skak og klaver. Men hver gang det gælder, til fx turneringer eller eksamener, svigter Erlings mod og viljestyrke. Da han får en lille stilling i Konkurrencestyrelsen, kæmper han for at tilpasse sig en, for ham, kaotisk og bramfri arbejdskultur. Trods faglig dygtighed fornemmer han utilfredshed fra kollegaer og ledere. Fremtidsudsigterne skrumper, mens studiegælden og de daglige prøvelser vokser. Men nogen har fået øje på ham og hans talenter, og det kan ændre hans liv for altid.
Fin karakteristik af at være introvert i en kompleks verden. Erling kan til tider opfattes som en biperson i mylderet af andre bifigurer og sidehistorier, da han kun sjældent formår at træde i karakter, og det er både frustrerende og fængende læsning. Bogens anden force er beskrivelsen af 1990’ernes syn på arbejdskultur og gruppedynamikker, som er beskrevet med stor indlevelse og indsigt.
Bogen har fællestræk med bl.a. "<t>23623390 Godheden selv<t>" af Bent Vinn Nielsen og “<t>62762047 Frank vender hjem<t>" af Kristian Bang Foss.