Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Steder, veje, biler, både


Beskrivelse


12-årige Rosa og hendes familie må forlade deres hjem i Danmark og søge til et sikkert land. Det bliver en lang og farlig rejse til fods og i biler gennem et krigshærget Europa og med både over Middelhavet til Libyen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. juli 2019

af

af

Lars Larsen

d. 12. juli 2019

Der er krig i Europa og Rosa bliver nødt til at flygte med sin familie fra Danmark til et mere sikkert sted - Libyen. En nervepirrende og spændende flygtningehistorie, hvor der er vendt op og ned på den virkelighed vi kender. Fra 10 til 14 år.

12-årige Rosa fortæller om hvordan familien må forlade deres hjem, rejse fra Danmark og søge sikkerhed i Libyen. Det er en lang og farlig rejse. De rejser til fods, i biler og både gennem et krigshærget Europa. Beretningen om flugten afbrydes ind imellem af tilbageblik til familiens liv før flugten.

En levende og medrivende fortælling om familiens barske rejse gennem Europa og over Middelhavet til en FN-flygningelejr i Libyen. En uhyggelig historie, men også en beretning om sammenhold, håb og menneskelig styrke, der giver stof til eftertanke. Flot og enkel grøn forside med mennesker på vandring og fugle i flugt.

Den sorte bog om helteAchmed fra Syrien handler også om en familie på flugt - fra Danmark. Achmed fra Syrien er en historie om en syrisk families flugt fra et krigshærget Syrien til DanmarkDen sorte bog om helte handler også om en familie på flugt - fra Danmark. er en historie om en syrisk families flugt fra et krigshærget Syrien til Danmark.


litteratursiden.dk

d. 15. jan. 2020

af

d. 15. jan. 2020

Hvem bliver man til, når klimakrisen kradser, og det rødbedefarvede pas kun møder lukkede grænser? Kim Fupz Aakeson lader spørgsmålet blafre uroligt og tvinger læseren til at tænke: Hvad hvis det var ...


Børn & bøger

Årg. 73, nr. 1 (2020)

af

af

Eiler Jensen (f. 1946)

Årg. 73, nr. 1 (2020)