Bøger / skønlitteratur / roman

Stenen


Beskrivelse


Anna er nyligt fraskilt og sårbar. Da hun møder Peter, ser alt lyst ud. Men snart samler skyerne sig, for nok er Peter kærlig, men han er også gift. Og døden lurer i kulissen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. dec. 2012

af

af

Sanne Caft

d. 6. dec. 2012

Stenen er en roman om livskriser, kærlighed og om måske at turde følge sit hjerte. Den bringer ikke noget nyt til emnet, og forfatteren glider lidt let af på de tungeste psykologiske elementer, men kan bruges som supplement til de læsere, der vil have en genkendelig historie fra hverdagsdanmark med op- og nedture.

Forsidens fotocollage af strandsten og et kvindehoved, der presses ned under vandet, anslår historien og hovedpersonens følelse af at være ved at drukne. I livet, i den følelsesmæssige tumult efter en skilsmisse og den endnu større fornemmelse af kaos, som opstår, da den nye kæreste ikke er helt så fantastisk, som først antaget. Forfatteren er debutant, hvilket mærkes på de lidt stive dialoger. Der sker meget for hovedpersonen Anna, der er fraskilt, møder en ny, svigtes, møder en anden og svigtes igen.

Der findes mange romaner om at komme på fødderne efter et forlist forhold. Denne er lidt ujævn. Men forfatteren har stor sympati for sin hovedperson og er god til at registrere alle de små ting og gøremål, der udgør de fleste midaldrende, veluddannede danskeres hverdag.

Gennemsnitlig debutroman om den svære kærlighed, om svigt, død og om alle de fortrædeligheder og små glæder, der er de fleste menneskers hverdagsliv. Målgruppen er nok som hovedpersonen, dvs. en kvinde i slutningen af halvtredserne. Ikke en uomgængelig titel. Relevant primært for store biblioteker, hvor man vil have et bredt udsnit af ny dansk litteratur.