Spændende og fortællende essays om fjorten skæbnesvangre eller betydningsfulde øjeblikke i menneskehedens historie. For læsere af klassikere og historisk interesserede.
Den østrigske forfatter Stefan Zweig (1881-1942) fortæller her om 14 stjernestunder, som har ændret menneskehedens historie. Bogen åbner med fortællingen om den spanske opdagelsesrejsende Vasco Nunez de Balboas eventyrlige liv, da han som den første europæer i 1513 opdager Stillehavet. Herefter følger beretningen om tyrkernes erobring af Byzans i 1453, der var hellig for den vestlige verden på grund af den fælles årtusindgamle kultur. Andre fortællinger er fx om Slaget ved Waterloo i 1815, Dostojevskij, Tolstoj og Lenin, og hvordan Cyrus Field i 1855 stod bag det første telegrafkabel over Atlanterhavet. Zweig begik i 1942 selvmord i fortvivlelse over nazismens fremmarch og ved udsigten til den europæiske kulturs undergang.
Zweig er en stor fortæller, der behersker mange genrer, bl.a. romanbiografien. Her glimrer han med, hvad der kan betegnes som små lærerige og intensive biografiske noveller.
I forhold til ældre oversættelser af "Stjernestunder" indeholder denne to fortællinger, som aldrig tidligere har været oversat til dansk. Zweigs fortællekunst og litterære elegance kan man også stifte bekendtskab med i AmokVerden af i går, 2018. I hovedværket Verden af i går (Ved Preis og Monrad) beskriver han Europas intellektuelle og kultur fra freden inden 1. verdenskrig til 2. verdenskrigs kaosI forhold til ældre oversættelser af "Stjernestunder" indeholder denne to fortællinger, som aldrig tidligere har været oversat til dansk. Zweigs fortællekunst og litterære elegance kan man også stifte bekendtskab med i Amok, 2018. I hovedværket (Ved Preis og Monrad) beskriver han Europas intellektuelle og kultur fra freden inden 1. verdenskrig til 2. verdenskrigs kaos.