Bøger / faglitteratur / øvelser

Stræk og slip : bevægelse og afspænding i voksenundervisningen


Beskrivelse


Anvisninger på stræk- og afspændingsøvelser der kan integreres i voksenundervisningen - med det foremål at øge kursisternes kropsfornemmelse og styrke deres lyst og motivation til at modtage indlæring.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. aug. 2008

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 13. aug. 2008

Bogens primære målgruppe er lærere, der underviser voksne, men den kan også anvendes af andre, som ønsker forslag til stræk- og afspændingsøvelser på et moderat niveau.

Bogen er et resultat af et tværfagligt samarbejde mellem afspændingspædagog Dorte Virén Riise og speciallærer Trine Kjær Krogh. I 1 1/2 år har de integreret gymnastik og afspænding i undervisningen af tosprogede voksne, og det har vist sig at have stor betydning for kursisternes velvære. De 2 har udarbejdet et program, som har til hensigt at øge kursisternes kropsfornemmelse og styrke deres lyst og motivation til at bevæge sig også uden for skolen. Øvelserne er baseret på stræk og afspænding og fordelen ved den slags øvelser er, at de nemt kan bruges i en undervisningssituation, øvelserne kræver ikke omklædning og stor fysisk aktivitet. Det var meningen at motion og bevægelse skulle indgå som en naturlig del af skoledagen, og det viste sig, at kursisternes evne til at modtage indlæring blev øget. Ud over den teoretiske del består bogen af anvisninger på en lang række stræk- og afspændingsøvelser og øvelser som specielt går på forebyggelse af hovedpine og problemer med nakken.

Vi har mange bøger med stræk- og afspændingsøvelser, men ingen der specielt kombinerer undervisning og motion. Den der ligner mest er Undgå museskader, 2000 af Butler.

Jeg tror, bogen kan være inspirerende for undervisere, men øvelserne vil også kunne bruges på arbejdspladser med meget stillesiddende arbejde som fx biblioteker.Informationer og udgaver