Bøger / faglitteratur

Straffe! : historien om straffesparket, myterne, legenderne og de største helte


Beskrivelse


Om 12 fodboldhistoriske straffesparksøjeblikke mellem skytte og målmand, bl.a. Preben Elkjærs afbrænder i EM 1984, Kim Christoftes vinder-spark i EM 1992, Panenkas sensationelle spark i EM-finalen 1976. Lars Høegh er med på sidelinjen med historier fra målmandens synsvinkel. Desuden spiller-portrætter, fakta og statistik.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj 2016

af

af

Henrik H Pedersen

d. 20. maj 2016

Bogen skildrer et af fodboldens mest spændende momenter, straffesparket. 12 afgørende øjeblikke mellem skytte og målmand er genfortalt i denne bog som desuden indeholder fascinerende fakta, statistik, spiller-portrætter og masser af fotos. For den mere nørdede og ivrigt læsende fodboldfan.

Straffesparket blev i 1881 indskrevet som regel nummer 13 i "Laws of the game" hvilket man også kan læse om i nærværende bog. Her har forfatteren desuden valgt at fokuserer på 12 afgørende øjeblikke i fodboldens og straffesparkets historie herunder bl.a. Preben Elkjærs ikoniske afbrænder i EM 84 og Kim Christoftes arrogante vinder-spark i EM 92. Desuden er medtaget andre berømte situationer med nogle af de store udenlandske legender, bl.a. Panenkas sensationelle spark og danske Lars Høegh er med på sidelinjen med historier fra målmandens synsvinkel. Bogen indeholder desuden interviews, fakta, fotos, litteraturliste samt statistik.

Velskrevet, god formidling af emne, samt interessante overraskende vinkler og statistikker. Desuden fint overskueligt layout med Kim Christoftes jubeldans fra EM 92 på forsiden. Lad os så håbe på straffesparks afgørelser her til EM 2016.

Første bog på dansk om straffesparket og dets historie. Staffesparket er oftest beskrevet i bøger om fodboldskoler og teknik.