Bøger / faglitteratur til børn

Stranden


Beskrivelse


Om forskellige kysttyper og deres dannelse samt levevilkår og dyreliv ved kysterne, hvoraf hovedparten er beliggende uden for Danmark. Hvert dobbeltsidede opslag består af tegninger, ledsagende tekst og faktabokse.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 2002

af

af

Susanne Thøfner

d. 30. sep. 2002

På 13 dobbeltsider hører vi løst og fast om stranden, idet hvert opslag har sit eget hovedtema som f.eks. havfugle, klitter, mangrove og tidevand. Hvert opslag stiller og besvarer tre spørgsmål, og indeholder desuden billede af et dyr, som man skal finde på opslaget, en kort opsummering af opslagets indhold samt nogle få fantastiske facts, fremhævet med rammer m.m. Bogen afsluttes af en quiz, en ordliste og et kortfattet stikordsregister. De farvestrålende, naturalistiske og detaljerede illustrationer fylder som oftest hele opslaget, så teksten er sat på farvet baggrund. En del af bogens dyr optræder på hvid baggrund på omslaget. Naturinteresserede børn kan anvende bogen som bladrebog og vil sikkert finde en del af bogens informationer interessante. Man mærker tydeligt, at her er tale om en oversat bog, der ikke bygger på danske forhold, men ser mere globalt på emnet. Hverken mangrover, koraller, skyttefisk eller tropikfugle optræder hyppigt ved de danske strande, og bogen egner sig således ikke til at bruge som forberedelse eller felthåndbog, når børnene skal til stranden, her er man bedre tjent med nogle af de andre bøger om emnet. Til selvlæsning og bladring fra ca. 9 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 2002

af

af

Lasse Andersson (skole)

d. 30. sep. 2002

En fagbog om forskellige kyster, og livet der er knyttet hertil. Bogen beskriver indledningsvis nogle forskellige kysttyper og disses dannelse. De følgende opslag fortæller om særlige vilkår og livsformer ved forskellige kyster rundt om i verden. De enkelte opslag er domineret af en stor illustration af det valgte kystområde med en tilhørende kort brødtekst samt et par tekstblokke med nogle specifikke eksempler fra området. Desuden findes faktarammer, en lille opgave samt en kort repetition af det opslaget har givet af nye informationer. Bag i bogen findes en lille quiz, en ordliste og et register. Teksten kan læses fra 5. klasse, og bogen kan benyttes i natur/teknik. Men bogen spreder sig over et meget bredt felt, så den bliver noget overfladisk. Det er derfor nok mere en bog til inspiration - med en efterfølgende fordybelse i andre relevante fagbøger.Informationer og udgaver