Bøger / faglitteratur

Strategier for læring : om selvregulering, vurdering og god undervisning


Beskrivelse


Dokumentationen bag teorierne er en kombination af forfatterens egne forskningsresultater og John Hatties forskning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2015

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 5. aug. 2015

Udførlig indføring i den nyeste viden om læringsstrategier baseret på forskning i læring kombineret med praksiserfaringer. Bogen har relevans på læreruddannelsen samt blandt undervisere og skoleledere.

Bogen er delt i tre dele. Første del præsenterer strategier for at lære eleverne at lære. Anden del omhandler vurdering af og for læring. Og tredje del giver inspiration til at inddrage eleverne i vurderingen. Dokumentationen bag teorierne er en kombination af forfatterens egne forskningsresultater og John Hatties forskning.

Teksten er teoretisk funderet, men indeholder også mange jordnære eksempler fra virkelighedens verden, som gør teorierne nærværende og fremmer forståelsen. Bogen giver undervisere og kommende undervisere en god ballast for udvikling af egne undervisningsmetoder.

Bogen kan læses sammen med andre udgivelser om god undervisning, vurdering og selvregulering. Det kunne eksempelvis være titler som Feedback og vurdering for læringSynlig læring og læringens anatomi eller John Hatties Synlig læring og læringens anatomiBogen kan læses sammen med andre udgivelser om god undervisning, vurdering og selvregulering. Det kunne eksempelvis være titler som Feedback og vurdering for læring eller John Hatties .