Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Strik for syv sytten : 21 Geilske strikkeopskrifter


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2017

af

af

Dorthe Marlene Jørgensen

d. 14. mar. 2017

Jubilæumsbog med strikkeopskrifter af Bente Geil. Modeller til børn og voksne i alle aldre og alle former. For de erfarne strikkere.

Bogen starter med takkeord og en indholdsfortegnelse, der er illustreret med blandt andet billeder af de forskellige modeller. I et forord fortæller forfatteren om sine 10 år som strikkedesigner og de principper, der ligger til grund for hendes designs. Så kommer et afsnit omkring strikkefasthed og strikkeprøver og et afsnit om garnkvaliteter. Derefter kommer de 21 strikkeopskrifter fordelt på mere end 100 sider. Hver opskrift er illustreret med billeder af de færdige modeller. Indimellem er der små fortællinger til de enkelte modeller. Bogen slutter af med et afsnit om forkortelser og forklaringer, samt et lille afsnit om efterbehandling.

Der er tale om en rigtig lækker strikkebog, hvor både indbinding og indhold forkæler læseren. Opskrifterne er lette af forstå, men det er dog primært for den erfarne strikker. Bogen er med spiralryg, men stadig hård indbinding, hvilket gør bogen meget mere brugbar i praksis, da den ikke sådan lige lukker i.

Bente Geil, har tidligere udgivet bøger om strik, blandt andet Patentløsninger. Den er dog ikke nær så omfattende, som nærværende bog.