Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Strikkerens mønsterbog : en omfattende, visuel håndbog til traditionelle og moderne strikketeknikker


Beskrivelse


En omfattende, visuel håndbog til traditionelle og moderne strikketeknikkerAt strikke er pludselig blevet trendy, og mange vil gerne prøve kræfter med flere forskellige stile. Både begyndere og øvede kan finde både inspiration, teknisk hjælp og spændende mønstre i denne flotte håndbog med masser af farvefotos. Bogens første del gennemgår udstyret og de grundlæggende strikketeknikker, mens anden del indeholder mere end 150 individuelle mønstre. Således gennemgås alt lige fra de basale færdigheder som ret og vrang, til avancerede teknikker til hvordan man kan forme og pynte sit strik. Der er også praktiske råd til at komme i gang med selv at lave designs.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. feb. 2013

af

af

Camilla Sejerøe

d. 7. feb. 2013

En mønstergrundbog, der kan bruges af alle strikkere, erfarne såvel som uerfarne.

Forfatterne har flere strikke- og hæklebøger med teknikker i bagagen. Bogen her er opdelt i 2 afsnit: ét om strikketeknik, og et om mønstre. Bagerst symbolforklaring, forkortelser og register. Her er forklaringer på pinde, garner, hjælpepinde og meget andet. I mønsterafsnittet findes metoder til selv at skabe mønstre, både som hulmønster, jaquard og gobelinstrik. Der er ikke tale om omskrifter som sådan, men om inspiration og redskaber til selv af skabe.

Aschehoug udgav for nogle år siden en lignende titel, Aschehougs strikkebog, der også rummer grundteknikker og forskellige mønstre. Bøgerne er ret ens, og det må bero på smag og behag, hvilken man foretrækker.

En udmærket grundbog med mønstre. En bog af den type, alle strikkere elsker, fordi den giver redskaber til at skabe selv.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 4. okt. 2013

af

af

Lisbeth Tolstrup

d. 4. okt. 2013