Bøger / faglitteratur / strikkemønstre

Strikkerens mønsterhåndbog


Beskrivelse


Mere end 250 moderne og traditionelle mønstre - fra enkle i ret og vrang til mere komplicerede gobelinmønstre. Hvert enkelt mønster er forklaret med instruktion, foto og diagram. For begyndere såvel som øvede.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. sep. 2019

af

af

Camilla Sejerøe

d. 13. sep. 2019

Mønsterkatalog med mere end 250 mønstre. Til strikkere, der vil eksperimentere med eget design.

Strikkehåndbog med praktiske oplysninger og mønsterkatalog. Forrest et afsnit om udstyr, fx oversigt over forskellige pindestørrelser, læsning af banderoler og strikkefasthed. Dernæst oversigt over mønstrene, der er opdelt i ret og vrang, rib, snoninger, bobler, hulmønstre, flerfarvestrik, gobelin og perler og pailletter. Så følger selve mønsterkatalogen. Bagerst symbolforklaring samt forkortelsesliste. Alle mønstre er illustreret med farvefoto og diagram.

Der er en del af mønstrene, der er underligt skæve og mærkelige, og en del fotos der er uskarpe, og hvor mønstret derfor ikke er tydeligt. Bogen virker ikke gennemarbejdet.

Man er godt hjulpet med én af de tre bøger i serien "Den meget lette guide til...", fx Den meget lette guide til kniplingsstrikModerne flerfarvestrikFlid, fedt og snyd, der hver især har grundige mønsterkataloger. Alternativt kan man tage fat i Moderne flerfarvestrik, der har rigtig mange mønstre og fine illustrationer. Hvis man mangler tips og tricks er der netop kommet en fin dansk bog, nemlig Flid, fedt og snyd af Lene RandorffMan er godt hjulpet med én af de tre bøger i serien "Den meget lette guide til...", fx Den meget lette guide til kniplingsstrik, der hver især har grundige mønsterkataloger. Alternativt kan man tage fat i , der har rigtig mange mønstre og fine illustrationer. Hvis man mangler tips og tricks er der netop kommet en fin dansk bog, nemlig Flid, fedt og snyd af Lene RandorffMan er godt hjulpet med én af de tre bøger i serien "Den meget lette guide til...", fx Den meget lette guide til kniplingsstrik, der hver især har grundige mønsterkataloger. Alternativt kan man tage fat i Moderne flerfarvestrik, der har rigtig mange mønstre og fine illustrationer. Hvis man mangler tips og tricks er der netop kommet en fin dansk bog, nemlig af Lene Randorff.Informationer og udgaver