Jens læser idehistorie på universitet i Århus i slutningen af 1960erne. Gennem noter i hans dagbog diskuterer han tidens strømninger og filosofiske retninger. Fortalt i romanform med en personlig stemme. For læsere med interesse for filosofi og studenteroprøret.
Efter Jens mødte Jette har alt ændret sig. De er flyttet sammen og han har fundet en ny retning i sit liv fyldt med kærlighed og mening. I en tid med forandringer i kønsrollerne og et økonomisk opsving er de begge en del af studentermiljøet i byen. Men Jens står i modsætning til de nye marxistiske og revolutionære vinde der blæser. Han har brudt med barndomshjemmets stærke kristne holdninger, er tilhænger af filosoffen Spinoza, og sammen med vennen Morten diskuterer han bl.a. filosofi og kristendom kontra ateisme. Den fortalte tid strækker sig fra januar 1968 til december 1970. Niels Skovgaard skrev i 1998 Unge år, der handler om hans første studieår og er skrevet samme stil.
Med sin jeg-form og de ret private erindringer minder bogen mere om en biografi end om en roman. Kombineret med de idehistoriske betragtninger og diskussioner, skal man være interesseret i filosofi for at hænge på hele vejen. Sproget er fint, men flere afsnit står noget løsrevne og uforløste.
Andre romaner skrevet i samme stil ses ikke. Men Bjarne Nielsen Brovst har skrevet en række biografier fra samme periode, der kan minde om denne, fx Over stok og sten i Jylland.