Bøger / faglitteratur

Succes med balanced scorecard


Beskrivelse


Gennemgang af, hvordan forskellige virksomheder og organisationer kan arbejde med det strategiske ledelsesværkstøj balanced scorecard.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. aug. 2013

af

af

Jytte Bræmer

d. 13. aug. 2013

Til studerende på handelshøjskoler og universiteter, der beskæftiger sig med ledelse og strategi samt virksomhedsledere og konsulenter.

New public managements-teorierne er ikke p.t. de fremherskende på lederuddannelserne, men metoderne anvendes dog stadig sideløbende med de mere systemisk-orienterede teorier. Balanced score card-konceptet har været brugt i strategiarbejde og økonomistyring siden 1990'erne. Bogen lægger sig i forlængelse af hovedværkerne om metoden og forudsætter grundprincipperne kendt. Den har til formål at give konkret værktøj til at komme i gang med at anvende BSC. Den repeterer de grundlæggende principper, og bogen igennem tages der udgangspunkt i konkrete virksomhedscases for at illustrere, hvordan man kan udarbejde strategikortet og anlægge de 4 perspektiver samt identificere målbare indikatorer. Bogen er - som metoden - omfattende og virker umiddelbart omstændelig og vanskelig at gå til. De detaljerede diagrammer og skemaer kræver tid og fordybelse. Det er ikke godnatlæsning for den travle leder, men vil blive anvendt af personer, der er i situationer, hvor der er mulighed for at fordybe sig i det strategiske arbejde.

Ophavsmændene til konceptet Kaplan og Norton har bla. skrevet: Fokus på strategier : balanced scorecard som strategiværktøj i organisationer, 2.udg. 2004. På dansk er udkommet Strategikort : balanced scorecard som strategiværktøj : danske erfaringer, 2004.

Vejledning til, hvordan man implementerer balanced score card-konceptet i praksis.


Berlingske tidende

d. 29. sep. 2013

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 29. sep. 2013


Berlingske tidende

d. 5. jan. 2014

af

af

Henrik Ørholst

d. 5. jan. 2014